vesti

Održan 3. Valjevski polumaraton

Treći po redu valjevski polumaraton u organizaciji Sportskog udruženja “Varatonac” okupio je oko 300 učesnika.

Prvi pobednik je valjevski Gimnazijalac Nikola Đukić(15), ubedljivo prvi na humanitarnoj trci od 5km.

Nikola je svojim učešćem u trci, zajedno sa mnogobrojnim “humanitarcima” putem udruženja “Rodi se na lepom mestu” pomogao lečenje devojčice Elene Krstivojević, naše sugrađanke koja boluje od retke i progresivne bolesti, od koje se razboli 1 od milion dece.

U polumaratonskoj trci, posle 21. pretrčanog kilometra prvi je kroz cilj prošao Osečanac Milan Petrović (1:21:14). Milan Marinković je bio drugi (1:26:04), a Vladimir Milovanović(1:29:34) je bio treći.

Vlasnica novog rekorda valjevskog polumaratona je Čačanka Jelena Paunović(1:37:49). Tatiana Vasiljević i Suzana Šuster Radojević su za zaostatkom od 6, odnosno 9 minuta su stigla na cilj iza pobednice.

Što se tiče trke zadovoljstva od 10km, pobednica je Jagoda Stolić, brža od Anete Buntić i Sanje Kostić. Pobedničkji trio u muškoj konkurenciji čine: Ilija Etinski, Vladimir Čančarević i Milan Cvijanović.

Organizatori ove najmasovnije sportske manifestacije u Valjevu zahvaljuju se svim trkačima, volonterima, pripadnicima policije i FTO, kao i službi hitne pomoći, vodovodu, vidraku, Crvenom Krstu, gradu Valjevu kao pokrovitelju, kao i brojnim sponzorima: CasaBella, Europrom, Bosis, VODAVODA, Vega, Valjevska pivara, Pekara Mirona, Štark, živi zdravo i brojnim drugim…

Fotografije sa događaja možete pogledati u albumima na našoj FB stranici:

https://www.facebook.com/valjevskipolumaraton/